Gratis Alışverişim - 1

   Merhaba, bildiğiniz gibi bayram dolayısıyla bir çok mağazada indirim vardı, ben elbette indirimin kozmetik kısmıyla ilgilendiğim için önce Rossmann 'dan sonra da Gratis 'ten birçok şey aldım. Watsons 'tan almak istediğim ürünlerde indirim olmadığı için alışveriş yapmadım.
 
   Bakalım Gratis 'ten neler almışım:

   -Bazı ürünlerin fiyatlarını yazamayacağım çünkü o yoğunlukta fiş vermedi bazı Gratis şubeleri-
Crystal Lavanta & Beyaz Çaylı Ter Önleyici Mendil: Her ne kadar kullanmaktan kaçınsam da Ağustos 'ta İzmir sıcağında bile kupkuru kalmamızı sağlayan bu mendillere annem de ben de bayılmıştık. Gratis 'e özel ürünlerde %40 indirim olunca kenara atayım, illa lazım olur mantığıyla 2 tane almış oldum.

Benri Kağıt Sabun Yaseminli: Kaç tane bitirdiğimi hatırlayamıyorum, çok pratikler. Herkese gönül rahatlığıyla önerebilirim.

Nextcare Lavanta Kokulu Yumuşak Banyo Süngeri: Uzun zamandır gözüme çarpıyordu ben de Bir Alana Bir Hediye kampanyası ile almak istediğim Derma Peel İnce Banyo Kesesi ile birlikte aldım. Nextcare Fiyat: 9,75 TL ; Derma Peel Fiyat: 8 TL, Toplam 9,75 TL 'ye geldi.

Shiffa Home Çam Terebentin Yağı: Her yerde çam terebentin yağı ile ilgili mucizevi yazılar okuduktan sonra denemek istedim. Hatta kasadaki kız "Daha önce bu yağı kullandınız mı? Herkes işe yarayıp yaramadığını soruyor bana." dedi. Bu yazıyı yazmadan önceki gün, yani dün bir kaç yağ ile karıştırıp saçlarıma sürme gafletinde bulundum. Aman Yarabbi, o nasıl koku! 3 kere şampuanla yıkadım, saçıma bir sürü parfüm sıktım ama bir gün geçtiği halde her yer kokuyor. Evdeki herkes de bu kokudan rahatsız oldu. Bir daha kullanmam, çöpe gider sanırım :/ Fiyatı: 4,75 TL

Benri Kare Makyaj Temizleme Pamuğu: Elimdeki yeni bittiği için bir paket aldım. Düşünüyorum da, nasıl stoklamamış ve kendime engel olmuşum acaba :)

Benri Top Makyaj Pamuğu: İçerisinde toplam 100 adet pembe beyaz ve mavi top şeklinde pamuklar bulunuyor. Ne için kullanacağımı bile bilmiyorum, renklerine vurulup aldım. :)

Eklips Seyahat Seti: İçerisinde 4 şişe, 4 tane de kavanoz bulunuyor. Tonik, makyaj temizleyici, krem gibi her zaman yanınızda bulunmasını istediğiniz ürünleri koymak için harikalar.

Eklips Kolye: Takı almadan bir hafta yaşayamaz hastalığına yakalanmış gibiyim. Fotoğrafta çıkmamış olsa da el ele tutuşup dönen anne ve kız figürü bulunan gümüş rengi bir kolye.

Cettua Before Having Date Yüz Maskesi: Bu yazımda da yazdığım gibi çok memnunum Before Having Date maskesinden. Evde vardı ama stoklamış oldum. :) Madem Before Having Date 'den bu kadar memnunum After Night Fever 'ı neden denemeyeyim ki diyip sepete attım. Adet fiyatı: Etikette 8,75 TL, kasada 9 TL. (%40 İndirimle 5,4 TL'ye geldi.)

Giovanni İpek gibi Pürüzsüz Şampuan: Kullandığım şampuan bitmek üzere olduğu için temiz içerikli ve kuru saçlarıma iyi gelecek bir şampuan arayışına girmiştim. Giovanni markası ile o zaman karşılaştım. Paraben ve SLS içermiyor, hayvanlar üzerinde test yapmıyorlar. Ama sanmayın ki temiz içerikli bir şampuan. SLS içermiyor ama "Sodium lauryl sarcosinate" başta olmak üzere bir çok sodyumlu bileşik içeriyor. Yani başa döndük. İyi ki küçük boyunu almışım, araştırmaya devam!

Cupcakeli Kitap Ayracı: Evet, kitap ayracına hiç ihtiyacım yoktu ama bu tatlılığa dayanamadım. :)

Cettua Silky and Clear Burun Bandı: İndirimde olduğu için bir paket kenara attım.

Eklips Ayak Bakım Havuzu ve Lionesse Oje Aparatı: Ayak bakımı için aldım, kullanmak için sabırsızlanıyorum. Lionesse Oje Aparatı Fiyatı: 1,25 TL (%30 indirimle 0,9 TL 'ye almış oldum.)

Reipinol'a Lavantalı Yatıştırıcı Yüz Maskesi: Yüz maskelerine takmış durumdayım, gördüğünüz gibi. Bu markanın maskelerinin iki çeşidini daha denemek istiyordum ama arkadaşım beni durdurdu. Memnun kalırsam ve elimdeki maskeler de azalırsa diğer çeşitlerini de alabilirim.

Gelelim aldığım makyaj ürünlerine:


The Balm Overshadow Work is Overrated: Pembe/şampanya rengine vurulduğum kadar kumral Pin-up kızının güzelliğine de dayanamayarak ilk pigment farımı almış oldum. Fiyatı: Etikette 18 TL, kasada 20 TL (%50 indirimle 10 TL'ye benim oldu.)

Maybelline Color Tattoo Pink Gold: İlk krem farımı da aldım, şimdi uygulamak için güzel bir fırça araştırmalıyım. Fiyatı: 16 TL (%50 indirimle 8 TL)

Flormar Deluxe Shine Gloss Stylo D40: Sim içermeyen vişne rengi/kırmızı renge sahip bir ruj. Bu tondaki rujlara bayılıyorum. Buraya kadar sorun yok. Sorun ambalajında. Yahu bu "esinlenme" durumu nedir? Önce tekderdimnegiysem 'de okuduğum ve şok olduğum bu yazı, şimdi de Ebay 'de gezinirken bulduğum ruj. Bence Türk firmalar bizleri yanlış anladı. Biz yurt dışından alışveriş yapmak istiyoruz, yurt dışında satılan ürünlerin ambalajlarını değil. Elbette ufak değişiklikler var ama, özgün ve orijinal olabilmek varken böyle esinlenmeler bana çok gereksiz geliyor.
*Not: Google 'da "Tony Moly Kiss Lover Style Lipstick" yazıp aratırsanız karşınıza daha net görseller çıkacaktır. Yabancı bloglardan fotoğraf alıp paylaşmak istemediğim için Ebay 'den bulduğum ürünün linkini ekledim.

   Gratis alışverişimi de böyle sonlandırdım. Bu arada bir çok blog yazarının yazılarında okuduğum gibi bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasadaki fiyatları arasında fark vardı. Bunu kasada dile getirdiğimde etiketler değişmemiştir gibi bir şeyler söyleyip geçiştirdiler. Tüketici Hakları'na göre bu bir suç ama arkamda sırada bekleyen insanlar ve hayattan bıkmış çalışanlar olduğu için hiç uzatmadan kabul edip alışverişimi tamamladım.
Umarım hepiniz güzel güzel alışveriş yapabilmişsinizdir. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

1 yorum:

  1. güle güle kullan canım :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil