Bitenler ve Çöpe Gidenler - 39

   Merhaba, Ekim ayı benim için -son bir yıldır kesintisiz bir şekilde olduğu gibi- varlığımı okula armağan etme ayı oldu. Baktım ki doğal yollardan elde edeceğim okuldan uzak zamanlara daha çok var, vizelerden hemen bir hafta önce, bugün, kendime hastalık tatili uydurdum ve biten ürünlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

   Geçtiğimiz ay pek ürün bitiremesem de özellikle renkli kozmetikte iyi iş çıkardığımı düşünüyorum. Gelin Ekim ayının biten ve çöpe giden ürünlerine birlikte bakalım.


CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ:

Bioderma Sensibio H2O Misel Su: Yıllardır vazgeçilmezim. Günlük normal göz makyajımı kalıntısız temizliyor. Elimde küçük boy yedekleri var onlar bitince tam boyunu alacağım.

Bioderma  ABCDerm H2O Misel Su: Temizleme konusunda bir üstteki ürün kadar başarılı değil. İçerisinde rahatlatıcı etkisiyle bilinen allantoin bulunması sebebiyle tonik olarak kullanarak bitirdim.

Konjac Sünger: Havalar soğudukça yeniden döndüğüm hassas cilt temizleyici sünger. Yenisini aldığım için bu çöpe gidiyor.

Ruby Kisses Pot O'Miracle Lip Revitalizer: Çok övüldüğü için alma gafletinde bulundum ama tam anlamıyla nefret ettim. Ne kadar ince sürersem süreyim sabah uyandığımda hiç emilmeden dudağımda çirkin sarı rengiyle durmaya devam ediyordu. İçeriğini kontrol ettiğimde buna neden olan maddenin mineral yağ olduğunu farkettim. O zamandan beri tırnak eti yumuşatma amacıyla kullanıyorum. Kokusunu da sevmediğim için zor bitirdim.


CİLT MASKELERİ ve TESTER ÜRÜNLER:

Douglas Beauty System [DBS Complex] Perfect Complexion Radiance Mask: Güzel paketine aldanarak Amsterdam Douglas mağazasından almıştım. İçerisinden 5 kullanımlık krem maske çıktı ve kullandığım her seferde cildimde iltihaplı sivilcelere neden oldu. Yine de ısrarla kullanmaya devam ettim. Neyse ki sonunda bitti, ben de gereksiz inadımdan dolayı kalıcı bir sivilce izi oluşmamasına dua edeyim.

Botanical Choice Clean & Bright Oxygen Bubble Mask Blueberry: Severek kullandığım anında aydınlık etki veren temizleyici maske. Yedekleri var.

Missha Firming Eye Patch: Hidrojel yapılı, aloe vera ve deniz kolajenleri içeren göz altlarını sıkılaştırmaya yönelik bir maske. Elbette kalıcı bir sıkılık değil ama önemli organizasyonlardan önce kullanılabilir. Verdiği serinlik hissi de güzel. En güzel kısmı ise sıvı seruma batırılmış olmaması; sadece jel, hepsi bu. Bu ürünü kullandıktan sonra emilme derdi olmadan, maskeyi çıkarır çıkarmaz makyajımı yapabilmiş olmam harikaydı.

Innisfree Green Barley Powder Wash: Özellikle seyahatlerde dökülme riski olan jel ürünlerin yerine taşıyabildiğim güzel bir yüz temizleme pudrası. Biraz su ile az miktarda pudrayı karıştırararak köpüksü bir cilt temizleyici elde ediliyor.


SAÇ BAKIM ÜRÜNLERİ:

Clear Men Cool Sport Menthol Şampuan ve Dove Yoğun Onarıcı Şampuan: Babam ve kardeşimin kullandığı market şampuanları. İkisini de pek beğenmedikleri için yeni şampuanlar denemeye devam edecekler.

Softem Argan Yağı: Her ay düzenli yaptığım saç bakımında kullandığım temel yağlardan biri. Saf argan yağı arayışım bitene kadar Bim 'de satılan zeytinyağı ile seyreltilmiş argan yağını almaya devam edeceğim.


MAKYAJ MALZEMELERİ:

Nars Outsider Ruj: Hakettiği popülerliği elde edemeyen, sarışınlarda nefis duran mikro altın ışıltılı  turuncu, mercan - kahve sheer yapılı ruj. Kalıcılığı pek iyi değil, bunun nedeni de nemlendirici bir yapıya sahip olması. İki yazdır severek kullanıyordum.

Max Factor Clump Defy False Lash Effect Maskara: Kirpikleri tek tek ayıran ve güzelce kıvıran başarılı bir maskara. Şu ana kadar kullandığım maskaralar içerisinde en sevdiklerimden biri oldu. 3 aylık kullanım ömrü dolduğu için çöpe atıyorum. Yeniden alabilirim.

Max Factor Colour Elixir Pen Stick Subtle Coral 20 Kalem Ruj: Mercan renkli parlatıcı etkili kalem ruj. Nars Happy Days 'e muadil olacağını düşünerek almıştım, renk olarak benzese de bu daha neon ve maalesef dudakta ağırlık ve yapış yapış his bırakıyor. Tüm yaz kullanarak bitirdim.

Benefit Stay Don't Stray Far Bazı: Benefit Primping with The Stars setinin içerisinden çıkmıştı. Çabuk sabitlenen yapısı ve tüm gün süren kalıcılığı ile elimden düşmedi. Verdiği aydınlık görünümü sevdiğim için son günlerde tek başına tüm göz kapağıma yayıp bir eyeliner ve maskara ile göz makyajımı tamamlıyordum. Ancak denemek istediğim başka far bazları olduğu için büyük ihtimalle yeniden almam.
 

EL, TIRNAK ve AĞIZ BAKIM ÜRÜNLERİ:

Dalan D'Olive Nemlendirici Krem El & Vücut: Kokusuna ve verdiği yumuşaklık hissine ailece bayıldığımız el kremi. Bu büyük boyunu annem evde kullanarak bitirdi. Kesinlikle yeniden alırız.

Golden Rose Matte 05 Oje: Sonbaharın gelmesiyle severek kullanıp bitirdiğim bu oje hakkındaki düşüncelerimi okumak için başlığa tıklayabilirsiniz.

Beauty Formulas Go - Between Kürdanlı Diş İpi: Ağız ve diş bakımı rutinimin vazgeçilmez ürünü hakkındaki yorumlarımı başlığa tıklayarak okuyabilirsiniz.


YARDIMCI ÜRÜNLER:

StopEver Lady Comfort Isıtıcı Ped, Benri Top Makyaj Pamuğu, Benri Islak Cep Mendili, Watsons Kağıt Mendil ve Apaks Makyaj Temizleme Pedi: Düzenli olarak bitenler ve çöpe gidenler yazılarımda gördüğünüz ürünlerden.

Veronique Marsilya Sabunu Askılı Oda Kokusu: Sabun kokusuna bayıldığım askılı dolap kokusunu tekrar alabilirim.

Sebamed Feminine Intimate Wash Sensitive: Hassas bir konu olan intim bölge ürünleri kullanımı kişiye kalmış bir tercih olsa da, ben günümüz şartlarında belli aralıklarla kullanmayı seçenlerdenim. Sebamed ise benim için güvenilir bir tercih.

NPW Leke Çıkarıcı Mendil: Gratis 'ten aldığım ve hiçbir işe yaramayan, henüz kurumamış lekelerde bile yararsız kalan ıslak mendil. Hâlâ satılıyor mu bilmiyorum ancak ben kesinlikle almam.

   Evet, benim Ekim ayında bitirdiğim ürünler bu şekildeydi. İçlerinde sizin kullandığınız ürünler var mı? Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

6 yorum:

  1. Pot o miracle lar hakkında cidden ne iyi yorumlar var ben de merak ediyordum ki senin yorumunu kesinlikle baz alarak sildim attım:) mineral yağ varsa ben yokum:)
    saf argan yağı için benim bi yazım vardı blogda, onun altına epey yorum geldi hala ara sıra geliyor. Onlara göz atabilirsin tatlışım
    Nars outsider ın rengine bayıldım hatta görsellerde biraz orgasm allığına bile benzettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef mineral yağ içermesi çok kötü. Kısa vadede işe yarıyordur belki -bende o bile olmadı- ama uzun süre sonra vereceği zararları bildiğimden kullanmaya devam edemezdim.
      Hatırlıyorum o yazını, hemen bakıyorum canım :*
      Nars outsider da hiç pembelik yok ama onun dışında benziyorlar aslında. Sheer yapısından dolayı dudaktaki pembeliği gösteriyor tabi.

      Sil
  2. Bioderma misel suyu benimde vazgecilmezim, bittikce aliniyor yillardir ;)

    YanıtlaSil
  3. Innisfree toz temizleyici seyahatler icin guzel bir fikir, bir kenara not ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı Kore kozmetik markalarında da bu tarz toz temizleyicileri bulabilirsin ama en sevilenlerden biri Innisfree markasının Green Barley çeşidi. Kesinlikle büyük kolaylık. :)

      Sil