İnceleme: Carmina Terracotta Eyeshadow Duo 01 & 02

 Günaydın!


Bugün yıllar yıllar öncesinden, pek az kişinin hatırlayacağı bir markanın başarılı bir ürününden, Carmina Terracotta Eyeshadow Duo 'dan bahsedeceğim.


Yıllar yıllar önce T-shop 'ta bulunan, daha sonra Hunca Kozmetik çatısı altında satışa sunulan Carmina markası, Hunca katalog sistemine dahil olduktan bir süre sonra ne yazık ki piyasadan kayboldu.


Ben de makyaj masamda düzenleme (declutter) yaparken tarihleri çoktan geçen bu iki farı gördüm ve belki bir gün marka ile yollarımız yeniden kesişir diye, biraz da geçmişi hatırlamak amacıyla kısa bir inceleme yazısı paylaşmak istedim.


-Flaşsız-


Neredeyse tamamı ışıltılı farlardan oluşan Carmina Terracotta Eyeshadow Duo serisi çeşitli renklerde olmak üzere toplamda 6 adet üründen oluşuyor. Ben bu güzel ürünlerde 01 ve 02 renklerine sahibim.


Kesinlikle tebeşir gibi olmayan, aksine yumuşacık yapıları ile far fırçasına gerek kalmadan parmakla sürüp dağıtmaya uygun!



-Flaşlı-


 Panda simli görünseler de uygulama esnasında swatchlarda da göreceğiniz gibi parçalı sim sim durmuyorlar, içlerindeki sim gün içinde dökülme yapmıyor.


Carmina Terracotta Eyeshadow Duo, katlanma (crease) bölgesinde birikme yapmıyor, bazsız kalıcılığı ortalama, ve gün içerisinde silinerek kayboluyor.




Carmina Terracotta Eyeshadow Duo 01


Her ikisi de altın simli olmak üzere, limon sarısı ve pembe iki renk fardan oluşuyor; karıştırılarak kullanıldığında nefis bir rose gold meydana geliyor.


Soldan sağa; birlikte, pembe, sarı




Carmina Terracotta Eyeshadow Duo 02


Her ikisi de sarı simli olmak üzere gül kurusu ve bronz iki renk fardan oluşuyor; birlikte kullanıldığında başarılı bir bakır meydana geliyor.


Soldan sağa; birlikte, bronz, pembe



   Bu farlara artık ülkemizde satılmıyor olsa da aktif olarak şuradan ulaşabilirsiniz.  Bir zamanlar aynı bu şekilde, Golden Rose markasının da gerek yapısı, gerek ambalajı epey benzer bir duo far serisi mevcuttu.



Daha önce blogumda incelediğim bazı ışıltılı tekli farlar: 

H&M High Impact Eye Colour Baci Di Dama

- Bobbi Brown Shimmer Wash Far Rose Gold

Benefit Longwear Powder Shadow Thanks A Latte


   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

4 yorum:

  1. Çok hostajik eskiden çok vardı bu farlardan

    YanıtlaSil
  2. MERHABALAR. BU FARLARIN 01 OLANININ SARI RENGİNİ DEĞİL DE PEMBEMSİ OLAN RENGİNİ YILLARCA KULLANDIM. VE MAALESEF ARTIK PİYASADA YOK. O RENGE MUADİL BİR FAR BİLİYOR MUSUNUZ ACABA?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, düşündüm düşündüm ama bir muadil gelmedi aklıma ne yazık ki...

      Sil