Makyaj Menüsü: Aralık

 Merhaba!


Ağustos ayında başladığım Makyaj Menüsü yazı dizisinin beşinci paylaşımı yılın son ayı Aralık sizlerle!


Gerek sabah uyanınca yaşanan ürün seçme zorluğu, gerekse yeni ürünler alınca eskileri bir kenarda unutmanın verdiği mutsuzlukla birkaç senedir her ay kullanacağım makyaj malzemelerini seçiyorum. Seçtiklerimi yani makyaj menümü blogumda paylaşmak ise benim için çok eğlenceli oldu!  


Elbette yazıdaki tüm ürünleri her gün kullanmıyorum; bazen sadece bir göz makyajı, bazense tam teşekküllü bir performans olsa da Aralık ayı için seçtiğim kozmetik ürünleri ve olmazsa olmazlarımı (☆) bu yazıda bulabilirsiniz.


Ve daha önce inceleyip blogda yazılarını paylaştığım ürünler hakkındaki yorumlarımı okumak için ürün adlarına tıklamayı unutmayın.


Gelelim bu ay kullandığım ve aşağıda uygulama sırasıyla yazdığım kozmetik ürünlere 




·          Gülsha Perfecting Rose Elixir:


·          Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass Color Correction: Yoğun yapıda, kavanozda yeşil rengiyle göz korkutan, uygulanınca ten rengine dönen bir ürün. Tek başına homojen uygulamak imkansız gibi ama üstteki gibi bir yağ ile çok iyi anlaşıyor ve ciltle harika bütünleşiyor. Tüm renkli ten ürünlerini Beauty Blender ile uygulasam da bu ürünü yapısı nedeniyle elle uyguladığımda en iyi sonucu alıyorum. 


·          Chanel Le Blanc de Chanel Makyaj Bazı ☆: Makyaj bazı olarak uygulandığında cilde çok zarif bir ışık katıyor. Özellikle mat - normal bitişli fondötenlerin cildi donuk göstermesi probleminin önüne geçerek cildi sağlıklı gösteriyor. MAC Strobe kremden çok daha ince yapılı, nemlendirici etkili ve yokmuş gibi duruyor.


·          Yves Saint Laurent Touche Éclat #2


·          Rival de Loop Young Chocolate Lovers Chocolate Bronzer ☆: Yüzü boyutlandırmak için severek kullandığım bir kontür ürünü oldu. Mis gibi çikolata kokusu da artısı!


·          Chanel Jardin de Chanel Blush Camelia Rose: Chanel 'in simgesi ikonik kamelya çiçeği desenli, hafif ışıltılı, açık ve orta pembe olmak üzere soğuk tonlu iki renkten oluşan limited edition bir allık. Sadece beyaz tenlilerde varlığını belli edecek, doğal duran bir ürün.


·          Pastel Daylight Cream Highlighter 11: Eğer siz de benim gibi doğal duran aydınlatıcılardan hoşlanıyorsanız bu ürünü kesinlikle denemelisiniz! Kremsi ve ince yapısı ile parmaklarla uygulamaya uygun, altındaki fondöteni oynatmıyor. Yalnız göz pınarlarına uyguladığında yakma yapıyor, onun dışında severek kullanıyorum.


·          Yves Saint Laurent Souffle D'éclat Toz Pudra 


·          I <3 Makeup Mint Chocolate Far Paleti: Güzel dostum Şebnem 'in hediyesi olan bu far paleti, sahip olduğu bakır, bordo ve yeşil tonları ile tam bir yılbaşı paleti. 


         Christian Dior Diorshow Fusion Mono Long-Wear Eyeshadow 621 Mirror


·          NYX Slide On Pencil, Waterproof Eyeliner Pencil, Tropical Green: Yumuşacık yapılı, ışıltılı koyu teal rengi. Asansörlü olmaması en büyük eksisi; kalemtıraşla açılınca çapak bıraktıkları için göz çevresine bu tarz klasik ambalajdaki göz kalemlerini uygulamayı güvenli bulmuyorum. Ayrıca yumuşak yapısı nedeniyle eyeliner olarak uygulamaya uygun değil.

· 

·          Anastasia Beverly Hills Brow Definer Medium Brown


·          Loreal Paris Unlimited Maskara 01: Seveni her ne kadar çok olsa da; tek katta bile kirpiklerimi yapıştırdığı için bu maskarayı zorla kullanıyorum.


·          NYX Slide On, Glide on, Stay On Lip Liner Brick House: Koyu kiraz kırmızısı orta yumuşaklıkta bir dudak kalemi. Kırmızı ruj kullanımında dudak kalemlerini olmazsa olmaz olarak görüyorum.


·          MAC Powder Kiss Lipstick Werk Werk Werk: MAC Powder Kiss serisinin yapılarını çok başarılı buluyorum. Soğuk tonlu ve canlı kırmızı renkteki bu rengi parmaklarımla pıt pıt uyguladığımda aldığım sonucu beğeniyorum.


·          The Balm Plump Your Pucker Spike My Punch




OJELER


H&M Exquisite Emerald: Metalik bir yeşil, kabında koyu ve opak dururken tek katta ürün adında görebileceğiniz gibi bir sonuç alıyorsunuz. Severek kullandığım kış ojelerimden biri oldu, 3 kat uygulanmış halini görmek istiyorsanız Audrey 'in yazısına bakabilirsiniz.


Golden Rose Extreme Gel Shine 65: Jel parlaklığında canlı kırmızı bir oje. Yine tatlı arkadaşımın hediyesi, severek kullanıyorum.


Zoya Ivanka: Tek katta pek bir özelliği yokmuş gibi görünen ama iki veya üç kat uyguladığımda gözlerimi tırnaklarımdan alamadığım ojem. Bütün yeşil ojelerim arasında açık ara favorimdir kendisi. İyi ki almışım!


Ayrıca baz olarak Beaulis Resist It, üst cila olarak Kalyon Oje Koruyucu Renk Canlandırıcı ve ağdalaşmış ojelerin yapısını açmak için Kalyon Oje İnceltici de kullandığım yardımcı tırnak ürünlerinden.


   İçlerinden sizlerin de kullandığı ürünler var mı? Varsa yorumlarınızı merak ediyorum. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

2 yorum:

  1. Güle güle kullan canım.Her zaman ki gibi çok güzel,akıcı, anlaşılır ve objektif bir şekilde yorumlamışsın💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem ürünler, hem de güzel yorumların için teşekkürler tatlım :*

      Sil