Makyaj Menüsü - Temmuz

 Merhaba!


Bugün, aylık kullandığım makyaj malzemelerimi içeren Makyaj Menüsü yazı dizisinin on ikincisi yani sonuncusu ile karşınızdayım.


Gerek sabah uyanınca yaşanan ürün seçme zorluğu, gerekse yeni ürünler alınca eskileri bir kenarda unutmanın verdiği mutsuzlukla birkaç senedir her ay kullanacağım makyaj malzemelerini seçiyorum. Seçtiklerimi yani makyaj menümü aylık olarak blogumda paylaşmak ise çok eğlenceli oldu!  


Elbette yazıdaki tüm ürünleri her gün kullanmıyorum; bazen sadece bir göz makyajı, bazense tam teşekküllü bir performans olsa da Temmuz ayı için seçtiğim kozmetik ürünleri ve olmazsa olmazlarımı (☆) bu yazıda bulabilirsiniz.


Ve daha önce inceleyip blogda yazılarını paylaştığım ürünler hakkındaki yorumlarımı okumak için ürün adlarına tıklamayı unutmayın.


Gelelim bu ay kullandığım ve aşağıda uygulama sırasıyla yazdığım kozmetik ürünlere;




- Shiseido Waso Color Smart Day Moisturizer: Normal ve kuru ciltler için tasarlanan ve cilt rengin düzenleyen günlük renkli nemlendirici. İçerisindeki mikro partiküller ile beyazdan ten rengine dönen, güneş koruma faktörü içeriği ile sür ve çık konforu sağlayan başarılı bir ürün. Bu sene tatil yapamadığım için rengi tenime biraz daha turuncu kaçsa da; orta ve koyu buğday tenliler severek kullanacaktır.


The Body Shop Shape Adjusting Drops - Lightening ☆: Rengi koyu gelen fondötenleri kullanılabilir hâle getiren çok başarılı bir ürün. Fondötenin yapısını zinhar bozmuyor. Bu kullandığım ikinci şişe, bittikçe alırım.


NYC Smooth Skin Bronzing Face Powder 720A Sunny


- Nars Deep Throat Allık


Catrice Prime And Fine Mattifying Powder Waterproof


Maybelline Glass Spray: Tavsiye üzerine aldığım ancak yeterince deneyimleyemediğim makyaj sabitleme spreyi. Her ne kadar ben 1/3 fiyatına almış olsam ve şimdiye kadar iyi anlaşıyor olsak da güncel fiyatı markaya göre çok yüksek. 

- Urban Decay Eyeshadow Primer Potion - Original: Açık konuşmak gerekirse far bazı kullanmanın amacını pek anlamış değilim. Göz kapaklarım yağlı olmadığı için kullanmayı atlarsam da bir şey değişmiyor; yine de pigment kullandığım günlerde bu ürüne de makyajımda yer veriyorum.


- MAC Tan Pigment: Koyu rose gold - bronz karışımı inanılmaz bir pigment. Evladiyelik boyu ile herkese dağıtmış olsam da uzun yıllar birlikte olacağız gibi duruyor. Güneşli günlerde severek kullanıyorum.


H&M High Impact Eye Colour Baci Di Dama


Benefit Longwear Powder Shadow Thanks A Latte


Maybelline The Rocket Volum' Express Maskara: Silikon fırçalı maskaraları pek sevmesem de uzun zaman sonra raflarda yeniden görünce dayanamayıp aldım. Simsiyah kirpikler mevzu bahisse doğru ürün bu! Ancak; ikinci katta topaklanması ve çıkarırken fazla fazla uğraş istemesi nedeniyle bir daha almam.  


- Essence Long Lasting Eye Pencil 01 Black Fever: Yumuşak yapılı, asansör ambalajdaki siyah göz kalemi. Siyah göz kaleminde düz ve akmayan çizgiler beklediğim için daha sert yapıdaki kalemleri kullanmayı tercih etsem de popülerliğinden dolayı bu ürüne de bir şans vermek istedim. Ancak ne yazık ki pek sevdiğimi söyleyemeyeceğim.


- Golden Rose Longstay Precise Browliner 101: Asansörlü ambalajda satışa sunulan, kendinden fırçalı, ince (gerçekten çok ince) uçlu kaş kalemi. Ucunun inceliği kaştaki doğallığı bozuyor gibi hissediyorum. Bir de bu ürünün fiyatı, markaya göre epey üstte kalmış.


- Mac Brow Set Clear


- Avon True Color Perfectly Mat Marvelous Mocha: Turuncuya çalan kahve rengi ile dünyada eşi bulunamayacak, sürümü kolay, yapısı MAC Powder Kiss serisi kadar kadifemsi harika bir ruj. Rengi bana yakışmadığı için çok üzgün olsam da kesinlikle herkesin edinmesi gereken ürünlerden.


- MAC Powder Kiss Lipstick Stay Curious: Powder Kiss serisini her ne kadar kalıcılıkları kötü olsa da sürüm kolaylığı ve bitişleri ile çok başarılı buluyorum. Bu renk ise kırmızımsı pembe, doğal kızarmış dudak görüntüsü ile gönlümü çaldı. Makyaj çantamdan ayırmıyorum.





- Kiko Power Pro Nail Lacquer 56: Metalik altın bronze renkte, güneş altında harikalar yaratan başarılı bir oje. Hâlâ raflardaysa kaçırılmamasını öneririm.


- Essie Nail Lacquer Need A Vacation: Tam bir tatlı bublegum renginde, sürümü kolay neşeli bir oje. Ayrıca Essie, kalitesi sebebiyle en sevdiğim oje markası.

- HEMA Nail Polish 71 Summer Night: İçerisinde ışıltılar olan siyaha çana patlıcan moru. Küçük fırçası ile ayak tırnaklarına uygulamayı seviyorum.


   Ayrıca baz olarak Kalyon Nail Protective Hardener, üst cila olarak Essence Extreme Shine Top Coat da kullandığım yardımcı tırnak ürünlerinden. Bunlara ek olarak ağdalaşmış ojelerin yapısını açmak için Kalyon Oje İnceltici ve ojelerin hızlıca kurumasına yardım eden Avon Nail Experts Liquid Freeze Quick Dry da tırnak kozmetiklerinde olmazsa olmazlardan.


   Bir yazı dizisinin daha sonuna geldik! Benim Temmuz ayında tercih ettiğim ürünler bunlardı; içlerinden sizlerin de kullandıkları var mı? Varsa yorumlarınızı merak ediyorum. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder